Erdélyi Lovastáborok. 1 rész: Izlandi Lovarda, Ivó

Erdélyi Lovastáborok. 1 rész: Izlandi Lovarda, Ivó

lovastaborokTisztelt Olvasók!

Az erdelyilovas.ro első alkalommal Erdélyben arra vállalkozott, hogy összegyűjti a 2013. nyarán megszervezésre kerülő lovastáborokat. Mostani első cikkünkben egy különleges, izlandi lovakkal oktató lovarda táborait mutatjuk be Önöknek.

Az ivói Izlandi Lovarda két időponttal is várja idén a gyerekeket 6 -6 napos nyári lovas táboraiba, bentlakásos jelleggel. A táborokba II.-VII. osztályos (8-15 éves) gyerekek jelentkezését várják a szervezők június 24.-29. illetve augusztus 26.-31. között.

Több éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a hét végére igazi izlandi lovasokká válnak, megtanulnak lovagolni a gyerekek.”- mondta, az erdelyilovas.ro kérdésére válaszolva, Szekeres Ágnes, az Izlandi Lovarda képviselője.

Az oktatás több csoportban folyik kezdő szinttől haladóig, futószárazástól a tereplovaglásig. Emellett lovaselméleti foglakozáson vesznek részt a gyerekek, illetve a lóápolás- és gondozás csínját-bínját is elsajátítják a tábor során.

 

lovastaborok1

Az Izlandi Lovarda az egyedüli Romániában, mely izlandi lovakkal oktat, illetve szervez túrákat, így a tábor különlegessége, hogy nem a megszokott helyi lófajtákkal, hanem 19 gyönyörű izlandi lóval folyik az oktatás.

„Az izlandi lovak nyugodt természete, kényelmes járása és közepes termete ideálissá teszi az oktatásra, terep- és túralovaglásra. A tábor célja, hogy minden gyerek önmagához képest fejlődjön. A tapasztalat azt mutatja, hogy az egy hetes tábor után a gyerekek képesek biztonságosan megülni és irányítani a lovat, elsajátítják a lépés- illetve tölt jármodókat. ”- mondta Szekeres Ágnes.

A szervezők a lovaglás mellett számos más tevékenységgel is foglalkoztatják a gyerekeket, mint reggeli torna, kirándulás Irigyvésze és környékére, labdajátékok, tábortűz és esti mese.

Az Izlandi Lovarda táborainak specialitása a kétnyelvűség. A táborban az oktatás úgy román, mint magyar nyelven zajlik.

 

A tábor ára 1.000 ron/ résztvevő, mely magába foglalja öt napon át a napi kétszeri lovaglóleckét/ tereplovaglást; a lovaselméleti foglakozásokat; az oktatófilmek vetítését; öt éjszaka szállást és hat nap teljes ellátást (napi négyszeri étkezéssel).

A résztvevők jelentkezését az activity@elkfarm.ro email címen vagy a 0756 094 251 telefonszámon várják a szervezők.