Érdekességek a Vágtáról

Érdekességek a Vágtáról

Minden sporteseményen illik megemlíteni azokat a versenyzőket, esetünkben lovat és lovast, településeket, akik visszatérő „vendégek”, és természetesen üdvözölni kell azokat is, akik első alkalommal bátorkodnak eljönni.

Először képviselteti magát a Székely Vágtán Bélafalva, Gyergyószentmiklós, Kézdisárfalva, Marosvásárhely, Székelyvarság, Csíkkozmás, Homoródszentpál és Tusnádfürdő.

A lovasversenyre visszatérő patások Nana és Nasser, előbbi Barót, utóbbi Kovászna képviseletében, a tavalyi második helyezett ló, Imán idén is Kézdivásárhely színeiben indul a Góbé Futamon, és újra megmérkőzik Herceg is, aki 2012-ben első helyezést, tavaly harmadik helyezést ért el lovasával. Herceget idén Gyergyószárhegy lovasa üli meg.

Szekelyvagta

A lovak mellett számos visszatérő versenyzője is van a Vágtának, Tofán Imola (Barót), Bagoly Szabolcs (Bélafalva), Jakab Norbert (Előpatak), Szabó Ferencz (Homoródszentpál), Máté László (Kézdisárfalva), Kövér György (Kovászna), Zsigmond János (Lemhény), Már Dénes (Réty), Jani András (Sepsiszentgyörgy – Góbé Futam), Bartha Ferenc (Szotyor) ismét nyeregbe ül a győzelemért, viszont Tofán Imola és Kövér György kivételével egyikük sem a korábbi képviselt település színeiben indul.

Szintén régi „motorosnak” számít Fazakas János Alpár, aki 2012-ben második lett, idén Székelyvarságért küzd, és Ugron Attila is, aki kétszer képviselte Csernátont, 2012-ben harmadik helyet is szerzett a településnek, idén viszont Nyujtódért száll harcba. Érdekesség továbbá, hogy a tavalyi második helyezett, Bódi Albert kétszer galoppozik majd, mind a kétszer Kézdivásárhely színeiben. A tavalyi harmadik helyet elért André Mónika ebben az évben Sepsiszentgyörgyöt képviseli a Székely Vágtán.

nvagta

A Székely Vágtának három legfiatalabb versenyzője van, Tofán Imola (Barót), André Mónika (Sepsiszentgyörgy) és Burista Zsófia (Kászon) mindhárman 19 évesek. A mezőny legidősebb versenyzője idén is az 55 éves Szabó Ferencz (Homoródszentpál).

A legtöbb lovast indító önkormányzatok Kézdivásárhely (öt induló) és Sepsiszentgyörgy (három induló), a négy év alatt minden évben képviselt települések közé sorolhatjuk Kilyént, Kovásznát, Kézdivásárhelyt, Rétyet, Szotyort és Sepsiszentgyörgyöt.

Sajtóközlemény