Frissítve: Csíkszeredába érkezik A Lovasíjász!

Frissítve: Csíkszeredába érkezik A Lovasíjász!

[Frissítve 2017. január 12.-én] A nagy érdeklődésre való tekintettel, pénteken és szombaton is lesz vetítés. Mindkét esetben 19.oo órától, a Csíki Moziban.

A Székely Szeretetszolgálat karácsonyra elhozta a Székelyföldre 2016 legsikeresebb magyar filmjét, A LOVASÍJÁSZ-t – melynek első vetítésére Székelyudvarhelyen került sor. A VÁNDORMOZI kezdeményezés keretein belül most Csíkszeredában is megvalósul a film vetítése.

A LOVASÍJÁSZ egy lírai dokumentumfilm, mely Kassai Lajos lovasíjász-világbajnok tevékenységét mutatja be. Az általa közvetített üzenet: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek!

Sokak véleménye szerint legalább egyszer minden magyarnak látnia kell ezt a filmet!

A Kaszás Géza által jegyzett alkotást eddig több mint százezren látták, mozikban és kultúrházakban tartott közösségi vetítéseken Budapesttől Dunaszerdahelyen át Los Angelesig.

A film előzetese:

Csíkszeredában január 13-án, pénteken 19 órától vetítik a filmet a Csíki Moziban.

Jegyelővételre január 9-e, hétfőtől a Csíki Játékszín pénztárában van lehetőség. A jegy ára egységesen 15 lejbe kerül, amely magában foglalja a film moziplakátjának egy példányát is.
A film a vonatkozó romániai szabályozások értelmében korhatár nélkül megtekinthető!

Január során a szervezők tervei szerint a vetítések folytatódnak: Farkaslakán a Tamási Áron Egyesület közreműködésével a Magyar Kultúra Napján vetítik a filmet, január 22-én, majd Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Kézdivásárhely, Gyergyószentmiklós, Szentegyháza és Székelykeresztúr a tervezett következő helyszínek.
A pontos vetítési helyszíneket és kezdési időpontokat a helyi sajtóban és a közösségi oldalakon hirdetik meg, valamint kiplakátolják az adott településen.

Ezen városok mellett a Vándormozi szervezői minden településre igyekeznek eljuttatni a filmet, ahol arra fogadókészség és érdeklődés lesz. Szükség esetén a vetítések technikai feltét​​eleinek (vetítő, vászon, hangosítás) biztosításában is segítséget nyújtanak.

A vetítésekre Erdély-szerte egy új kezdeményezés, A VÁNDORMOZI keretében adódik lehetőség, amely a Székely Szeretetszolgálat Alapítvány, a Studio Nova Kft. és a Taylor Projects Kft. együttműködésében valósul meg.

A későbbiekben a szervezők több értékes és szórakoztató film bemutatását tervezik, részletek hamarosan.

-Sajtóközlemény-