Csíkszentdomokosi lovasnap hatodszorra

Csíkszentdomokosi lovasnap hatodszorra

Verőfényes időben került sor az elmúlt hétvégén a hatodik lovasnapra Csíkszentdomokoson, melynek főszervezője a helyi önkormányzat, társszervező a Felcsík Kistérségi Társulás, valamint a Krigel Sportklub. Bár az előző évekhez képest kevesebb versenyző állt rajthoz és a közönség sorai is csappantak kissé, a rendezvény színvonala a régi maradt, azaz kiváLÓ.

70 cm-en mérték össze tudásukat a kezdő díjugrók a rendezvény nyitóprogramjaként. A mezőnyt a Remetei lovasklub szép számban megjelent tanítványai és edzőjük, Balázs Sándor uralta, aki harmadik díjat nyert, Bartalis Vivien érdemelte ki a második helyezést és Dénes Dominika végzett az első helyen.

A haladók 90 cm-es akadályokat kellett lehetőleg érintetlenül maguk mögött hagyjanak. Harmadik helyen ebben a kategóriában is Balázs Sándor végzett. Az azonos pontszámot szerzett versenyzők között 100 cm-en összevetésre került sor. Ennek eredményeként a második helyezett Tódor-Iszlai Ilka, míg az első díj boldog tulajdonosa Tamás Anita lett.

A fogathajtók között lezajlott versenyben első és harmadik helyet tudhat magáénak Dobandi István két különböző fogatával, a második helyen Szőcs Lehel végzett, aki a következő versenyszám, a vadászhajtás győzteseként zárta a napot.

Elismerő tapssal fogadták a pályán Gál Leventét (aki 10 év után ült ismét bakra) és fogatát, amikor Bajkó Tibor, az esemény szakkomentátora, bemutatta a 10 éves lipicai félvért és a 34 éves ismeretlen eredetű lovas a vadászkocsi elé fogva. Mint elmondta, a szépkorú Bandi ékes példája annak, ha egy lovat megfelelő módon tart és dolgoztat a gazdája.

Pászka Lehel lovasíjász-bemutatója idén is hangos tetszésnyilvánítást váltott ki a közönségből. Szoros bizalmi kapcsolata a lovaival, pontossága és bravúros teljesítményük mindenkit lenyűgözött.

Új színfoltként jelent meg a programpontok között az Erdélyi Lovas Kaszkadőrök dinamikus csapata, Ugron Attila vezetésével.

Ezt követően a munkalovak egyre népszerűbb versenyére került sor. Az eseményt utcabál zárta.

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...