Ahová mindenki lóháton érkezik

Ahová mindenki lóháton érkezik

nyeregszemleAz Ópusztaszeren megszervezett Nyeregszemle Árpád Népe, egy olyan családi és lovas fesztivál, aminek a különlegessége, hogy a találkozóra a lovasok Magyarország minden tájáról lóháton érkeznek. A Nyeregszemlét először 2011-ben szervezték meg, akkor erdélyi lovasok is részt vettek.

“2012-ben a több mint 400 ló és lovasa legalább 15.000 nézőt vonzott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. Az idei évben a várható létszám 500 lóra és legalább 20.000 nézőre pozícionálható”- nyilatkozta az erdélyilovas.ro-nak Solymosi Bertold, a Nyeregszemle főszervezője.

“2013-ban a Nyeregszemléhez kapcsolódik egy közhasznú szervezet is, mellyel együttműködve egy nagyszabású produkciót fogunk megvalósítani. A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt tavaly a hazai orvosok a leghasznosabb ilyen típusú szervezetnek választották meg. Együttműködésünkben a Nyeregszemle profilja (egy számunkra újfajta) pozitív vonással gazdagodik, mert a rendezvényen komoly megjelenést biztosítunk az alapítványnak és gyűjteni fogunk a beteg gyermekeknek. Már a kampányunk tematikája is ilyen irányban módosul.

Mindez kiegészül a nyáron egy hozzávetőlegesen 2000 km-es adománygyűjtő országjáró lovastúrával, melynek keretében mi, a Nyeregszemle szervezői körbelovagoljuk Magyarországot azzal a céllal, hogy felkeressük az országban található összes gyerekcentrumot/gyermekkórházat (Szeged, Pécs, Szombathely, Budapest, Miskolc, Debrecen) és a túra során adományt gyűjtünk a Remény Alapítványon keresztül a beteg gyerekeknek.”- folytatta Solymosi Bertold.

Egy kis ízelitő a 2013-as Nyeregszemléről: