Agyagfalvi megemlékezés

Agyagfalvi megemlékezés
Október 18-án, szombaton az 1848-as Székely Nemzetgyűlésre emlékeznek Agyagfalván.

A Székelyudvarhelyi Hagyományőrző Székely Huszárezred tagjai már péntek este fogadják a távolabbról érkező bajtársakat, hogy szombaton reggel együtt induljanak útnak Agyagfalvára. A visszajelzések alapján mintegy 50 lovas és négy szekér vonul majd Székelyudvarhelyről a megemlékező ünnepség színhelyére.
A déli istentiszteletet követően, ünnepi műsort követhetnek figyelemmel a jelenlévők, majd az emlékmű koszorúzására kerül sor.

Dakó Tibor székelyudvarhelyi huszárkapitány elmondása szerint összesen körülbelül 80 hagyományőrző huszár részvételére lehet számítani, akik Sepsiszentgyörgyről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Szovátáról, Marosvásárhelyről és Marossárpatakról érkeznek.

Szövetségépítő programot terveznek

Örvendetes, hogy a megemlékezésre nagyszámban megjelennek a hagyományőrző huszárok, ezért a székelyudvarhelyi csapat arra gondolt, hogy jó alkalom lenne még egy kis időt együtt tölteni a bajtársakkal egy barátságos, csapatépítő (szövetségépítő) program keretében.

Ezért vasárnap a székelyudvarhelyi Rókakertben huszár ügyességi versenyt rendeznek.

“A pálya nem lesz túl hosszú, de annál látványosabb próbákat kell majd teljesíteni. Ha az időjárás is kedvez, kellemes időtöltés lesz mindannyiunk számára.” – fogalmazott Dakó Tibor huszárkapitány.

A vasárnapi program:
08.00 Ébresztő
08.30 Reggeli
09.30 Indulás a Rókakertbe, a huszár ügyességi verseny színhelyére
10.00 Ismerkedés a kiépített pályával
11.00 Huszár ügyességi verseny
13.00 Kiértékelő, díjak átadása
14.00 Ebéd

Útbaigazítás: A Rókakert a város szombatfalvi részén, a Templom utca végében található. A Tamási Áron vagy Orbán Balázs útról Szováta felé haladva, a szombatfalvi templomnál jobbra kell térni a Templom utcába. A hídon átkelve tovább egyenesen az emelkedőn, amíg jobbra kanyarodik az út. A Rókakert a kanyarban balra található.

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...