A szerencse kovácsa

A szerencse kovácsa

Míg a legtöbb fiatal divatszakmák, közkedvelt egyetemi karok felé fordul, ha kevesen is, de akadnak, akik tudatosan választanak egy-egy hiányszakmát, s nem a tömeg-diplomában látják a boldogulás lehetőségét. A mindössze 23 éves, zetelaki Jakab Árpád Székelyföldön hiányszakmának számító hivatást választott magának, több éves magyarországi tanulmányait követően, hazatérve szülőföldjére, ma már a térség egyetlen mobil patkolókovácsa. Árpád szerint minden fiatal a saját szerencséjének kovácsa.

A Szatmárcsekén első alkalommal megrendezett Kulturális Filmek Fesztiváljának fődíját a Magyari Tekla és Simó Csaba által készített, A szerencse kovácsa című alkotás nyerte el a Kerényi Imre által elnökölt zsűritől (a zsűri tagjai voltak még Bolyáki Attila, a Tudósítók.hu alapítója, illetve Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője).

A székelyudvarhelyi alkotók kisfilmje a zetelaki, 23 éves Jakab Árpádot mutatja be, aki patkolókovácsként járja Székelyföldet, és mobil műhelyével szolgálja ki a lótartókat. Jakab beszél arról, miért választotta ezt a hivatást az egyetem helyett.

Az erdelyilovas.ro csapata gratulál az alkotóknak és köszönjük Magyari Teklának, hogy a kisfilmet megosztotta az erdélyi lovas portál olvasóival is.

forrás: http://fesztival.mandiner.hu/