A Székely Vágta indulóinak sorrendje

A Székely Vágta indulóinak sorrendje

Állatorvosi vizsgálattal, technikai értekezlettel, majd az indulási sorrend kisorsolásával indult a Székely Vágta első napja. A 31 jelentkező közül 28 jelent meg az állatorvosi vizsgálaton, Nyárádszereda, Beresztelke és Marosvásárhely hiányzott a felmérésről, ez pedig azt vonta maga után, hogy lovasaik nem állhatnak rajthoz a holnap induló futamokon. A Székely Vágta és a Góbé Futam végső indulószáma tehát 14-14, a nemzetközi futamban induló hat román ló mind átment a vizsgálaton.

Bendes Csaba, a Nemzeti Vágta nevezési- és elővágta igazgatója úgy fogalmazott: a lovak sokkal jobb állapotban vannak, mint a korábbi években. Egy lovat hívtak vissza vizsgálatra szombat reggelre, de az összes megjelent ló átment az állatorvosi vizsgálaton, ilyen még nem volt a galoppverseny történetében. Bendes Csaba azt is kiemelte: nagyon örül a nemzetközi kvalifikációs futamnak, hiszen a Nemzeti Vágtán rendszerint nagyon komoly csapat áll össze, így a Romániát képviselő lovasnak is igazi kihívással kell szembenéznie. A nevezési igazgató mellett két versenybíró, Horváth Zalán és Kovács Botond dolgozik, akik mindent megtesznek azért, hogy a három futam incidensmentesen és gördülékenyen zajlódjon le.

Székely Vágta-futam

14 település indul a Székely Vágta futamon, nekik két négyes és két hármas futamban kell helytállniuk. Minden futam első két helyezettje jut a vasárnapi középdöntőbe.

Sorrend:

I. futam:
1. Nyújtód
2. Maksa
3. Kézdivásárhely
4. Lemhény

II. futam:
1. Gyergyószentmiklós
2. Kilyén
3. Mikóújfalu
4. Szotyor

III. futam
1. Réty
2. Kovászna
3. Gyergyószárhegy

IV. futam
1. Székelyudvarhely
2. Sepsiszentgyörgy
3. Árkos

Góbé Futam

14 település indul a Góbé Futamon is, nekik is két négyes és két hármas futamban kell helytállniuk. Minden futam első két helyezettje jut a vasárnapi középdöntőbe. A nyújtódot képviselő Ugron Attilát egy sérülés miatt csak egy futamban engedik rajthoz állni a szakemberek (Ugron Attila részt vesz a Székely Vágta-futamon is), így ő átadta helyét Mojzi Árpádnak, aki a Kézdivásárhely melletti Nyújtód színeiben versenyez majd.

Sorrend:

I. futam
1. Gyergyóremete
2. Barót
3. Sepsikőröspatak
4. Nyújtód

II. futam
1. Gyergyószentmiklós
2. Barátos
3. Szörcse
4. Szotyor

III. futam
1. Zetelaka
2. Farkaslaka
3. Kézdivásárhely

IV. futam
1. Sepsiszentgyörgy
2. Csíklázárfalva
3. Zágon

Nemzetközi futam

Idén először lesz nemzetközi kvalifikációs futam a Székely Vágtán, amelyre a Cislău-i állami ménes hat lovast küldött, hogy megküzdjön Románia képviseletéért a Nemzeti Vágta Nemzetközi Futamában. Bendes Csaba nevezési igazgató döntése értelmében két hármas előfutamban mérhetik össze tudásukat a román lovasok, a futam két legjobbja jut a nemzetközi futam vasárnapi döntőjébe.

Sorrend:

I. futam
Sandru Ion
Murea Ilie
Spătaru Viorel

II. futam
Ariciu Ion
Moraru Mihai
Cojocaru Cătălin

A Székely Vágta futamai hivatalosan a szombati megnyitóval indulnak, amely 12 órakor kezdődik.

 

Székely Vágta sajtóközlemény
fotó: Dobre Lehel

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...