A LOVASÍJÁSZ Székelykeresztúrra érkezik!

A LOVASÍJÁSZ Székelykeresztúrra érkezik!

Január 25-én végre Székelykeresztúron is levetítik A LOVASÍJÁSZ-t, 2016 legsikeresebb magyar filmjét.

2016 karácsonyára a Székely Szeretetszolgálat partnerei közreműködésével elhozta a filmet Székelyudvarhelyre, majd január közepén Csíkszeredában, most pedig Székelykeresztúron szerveznek vetítést.

A lírai alkotás Kassai Lajos lovasíjász világbajnok tevékenységét mutatja be. Az általa közvetített üzenet: NEM AZ ŐSÖKET KELL KÖVETNI, HANEM AZT, AMIT AZ ŐSÖK KÖVETTEK! 

Sokak véleménye szerint legalább egyszer minden magyarnak látnia kell ezt a filmet!

A Kaszás Géza által jegyzett alkotást eddig több, mint 100 ezren látták, mozikban és kultúrházakban tartott közösségi vetítéseken Budapesttől Dunaszerdahelyen át Los Angeles-ig.

A LOVASÍJÁSZ székelykeresztúri vetítésére alábbi helyszíneken kerül sor: Művelődési Ház: 2017. január 25. (szerda), 17 óra és 20 óra.
Jegyelőjegyzés és elővétel: a Kulturális Irodában, Tódor Évánál – a munkaszüneti napok miatt szerda reggeltől és a helyszínen vetítés előtt! A filmre a jegyár egységesen 10 Lej.

A film erdélyi médiapartnere az Erdélyi Lovas.

A film a vonatkozó romániai szabályozások értelmében korhatár nélkül megtekinthető!
A Vándormozi szervezői minden településre igyekeznek eljuttatni a filmet, ahol arra fogadókészség és érdeklődés lesz. Szükség esetén a vetítések technikai feltételeinek (vetítő, vászon, hangosítás) biztosításában is segítséget nyújtanak.

A vetítésekre Erdély-szerte egy új kezdeményezés, A VÁNDORMOZI keretében kerül sor, mely a Székely Szeretetszolgálat Alapítvány, a Studio Nova és a Taylor Projects Kft együttműködésében valósul meg. Későbbiek során a szervezők több értékes és szórakoztató film bemutatását tervezik – részletek hamarosan