A Lovasíjász Kolozsváron

A Lovasíjász Kolozsváron

És íjászbemutató is lesz.

Jó hír, hogy idén Feszty Árpád Emlékév van.

Még jobb hír, hogy a Feszty-körkép Alapítvány kétnapos rendezvényt hoz Kolozsvárra, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Tordai úti épületébe.

Március 12-én, szombaton délelőtt 10 órától Ozsváth Sándor művelődéstörténész tart előadást a magyarság eredetéről, 14 órától pedig vetélkedőre kerül sor, amelyen tíz és tizennyolc év közötti fiatalok vesznek részt.

Március 13-án, vasárnap délután egy órától Mónus József íjászvilágbajnok tart előadást a hagyományos íjászatról, majd délután három órától a mester be is mutatja, amit tudni érdemes, a Sapientia udvarán.

A rendezvénysorozat fő attrakciójára délután négy órakor kerül sor. Levetítik a Magyarországon nagy sikert arató Lovasíjász című lírai dokumentumfilmet. A vetítést közönségtalálkozó követi, ahol a nagyérdemű találkozhat Kassai Lajossal, a film főszereplőjével, illetve Kaszás Géza rendezővel.

Ősmagyar hétvégét kívánunk mindenkinek!

Forrás: foter.ro
Fotó: A Lovasíjász FB oldal

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...