A hétvégén szervezik a Nemzeti Vágta partiumi előfutamát

A hétvégén szervezik a Nemzeti Vágta partiumi előfutamát

Idén a Partiumban is megszervezik a budapesti Nemzeti Vágta előfutamát a Nagyváradtól 17 kilométerre fekvő Köröskisjenő községben.

A június 6-7. -én lebonyolítandó esemény helyszínéül szolgáló köröskisjenői szabadidőközpont menedzsere, a Partiumi Vágta főszervezője, Ferencz István a beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: tavaly novemberben vették fel a kapcsolatot a budapesti rendezőkkel, és idén februárban állapodtak meg. Tizennégy-húsz versenyzőre számítanak és körülbelül 10 ezer látogatóra.

A szervezők meghívták az erdélyi Partium, Szilágyság, Máramaros, Bánság, Kalotaszeg és Mezőség hagyományőrző közösségeit és lovas csapatait, hogy nevezzenek be a küzdelembe – közölte az MTI.

A június 6. és 7. között tartandó, Partiumi Vágta a Budapesti Nemzeti Vágta nagyváradi előfutama, és csakúgy mint a Székely Vágta esetében, a verseny első és második helyezettje, valamint a szervezők képviselője jogosult arra, hogy Budapesten folytassa a versenyt a Nemzeti Vágtán.

Az előfutamok reggel 09:00 órától kezdődnek, a díjkiosztásra pedig 20:00 órakor kerül sor. Az egész nap folyamán zajló sokszínű táncos-zenés gyerek- és felnőtt program mellett, este 21:00 órai kezdettel, a magyarországi Új Lovas Színház “A Sors Útjai…” című nagyszabású előadására kerül sor.

Az esemény helyszíne a Kings Land golf és szórakoztató központ, Köröskisjenő községben, Nagyváradtól 17 km-re, az E60 út mentén.

 

forrás: kronika.ro, biharmegye.ro, varadvideo.ro