A Góbé Futam előfutamainak továbbjutói

A Góbé Futam előfutamainak továbbjutói

A Székely Vágtán, szombaton elsőként a Góbé Futamban álltak rajthoz a székely lovasok. A mezőnyből, szombat reggel, a baróti versenyző visszalépett, így hét település lovasa küzdött a továbbjutásért, az első futamban hárman, a második futamban négyen indultak, mindkettőből az első két helyezett jutott tovább a vasárnapi döntőbe.

Foto: Codra Botond

Foto: Codra Botond

A futamok meglehetősen izgalommentesre sikeredtek, hiszen mindkét rajtnál hamar eldőlt, hogy kik lesznek a továbbjutó lovasok, ugyanis több lóhosszal verték meg a hátuk mögött lévő társaikat. Az első futamból Csíklázárfalva lovasa, Bálint András került ki győztesen Szellő hátán, második helyen végzett Réty képviselője, Már Dénes és Villám. Harmadikként ért célba, így nem jutott tovább Homoródszentpál lovasa.

Foto: Codra Botond

Foto: Codra Botond

A második előfutamot a szotyori Bartha Ferenc nyerte Rabló nyergében, második lett Sepsikőröspatak lovasa, Fazakas János Alpár és Sötétség lova. Véget ért a verseny Kézdioroszfalu és Sepsiszentgyörgy versenyzője számára.

Foto: Codra Botond

Foto: Codra Botond

A Góbé Futamban nem lesz középdöntő, a vasárnap, július 12-én 16 órakor kezdődő döntőt tehát Csíklázárfalva, Réty, Szotyor és Sepsikőröspatak képviselői futják, közülük kerül ki a győztes. Megjegyzésként tesszük hozzá, hogy tavaly Bartha Ferenc nyerte a Góbé versenyt szintén Szotyor képviseletében.