A 2016-os Székely Vágta részletei, nevezési feltételek

A 2016-os Székely Vágta részletei, nevezési feltételek

A 2016. évi, 6. Székely Vágta megszervezése kezdetét vette, idén nagyobb nyereményekért folyik a harc az Óriáspince-tetőn.

A továbbiakban, a szervezők által összeállított rövid, a részvétellel kapcsolatos hasznos tudnivalókat olvashatják.

A verseny elnevezése: Székely Vágta
A ferseny fajtája: Síkverseny
Időpontja: 2016. Július 9-10.
Helyszíne: Sepsiszentgyörgy mellett, az Óriáspince-tetőn
Technikai feltételek:
A verseny távhossza: 2 kör, összesen kb.: 1 200 m
Talaja: homok
A nevezés feltételei:
Bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek jogában áll benevezni egy csapatot. Minden csapat egy lóból és 3 személyből áll: lovas, kísérő és csapatvezető. A Székely Vágta nevezési díja 1200 lej, amit a következő számlaszámra kell befizetni:
Vadon Egyesület (Asociaţia „Vadon Egyesület”)
Adószám: 30975376
Bankszámlaszám: RO07OTPV300000689985RO04
OTP Bank
Amennyiben nevező eleget tett a nevezési feltételeknek, de a versenyen való indulás feltételeinek nem felelt meg, vagy bármely okból a versenyen nem indult el, úgy szervező a nevezési díjat nem téríti vissza a nevező részére.

A Székely Vágtát szervező Vadon Egyesület segítséget nyújt benevező települést találni a Székely Vágtán részt venni kívánó versenyzőknek, amennyiben szükéges.

 

A lovak származásának függvényében Székely Vágtán két kategóriába lehet nevezni:

I. kategória – Székely Vágta: minden benevező lovas bármilyen fajtájú és nemű, 5 éves (születési év: 2011) vagy idősebb lóval vehet részt, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek és amelynél az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a 75 százalékot (a származási lapokat a 2. ősi sorig, azaz a nagyszülőkig vizsgálják).
II. kategória – Góbé futam: minden benevező lovas bármilyen fajtájú és nemű, 4 éves (születési év: 2012) vagy idősebb lóval vehet részt, amelynek állapota megfelel a szabályzatban előírt állategészségügyi feltételeknek.

A Székely Vágtán egy település kategóriánként egy csapatot nevezhet. A települést képviselő csapat tagjainak lakhelye Hargita, Kovászna vagy Maros megyék valamelyikében lehet.

A benevezéshez szükséges dokumentumok:
Kitöltött nevezési lap, hiánytalanul, magyar és román nyelven egyaránt;
A ló útlevél másolata, melyből kitűnik, hogy a fertőző kevésvérűségről szóló vérvizsgálati eredménye negatív és egy évnél nem régebbi, valamint ajánlott az influenza elleni oltás is.
Azonosító szám kötelező!
A nevezési díj befizetését igazoló okirat banki átutalás estén;
A csapattagok személyigazolványának másolata;
A nevező település címere elektronikus formában (vektorgrafika vagy nagy felbontású rasztergrafika – min. 300 dpi, A4-es méret).
A benevezési iratcsomót személyesen vagy postai úton lehet eljuttatni az alábbi címre.
Postacím: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, 1918. December 1. utca 2., Sepsiszentgyörgy 520008; e-mail: szekelyvagta@sepsi.ro.
Nevezési határidő: 2016. június 24., 12 óra

A Székely Vágta versenyszabályzata valamint a Nevezési Lap letölthető a www.szekelyvagta.ro honlapról.

A Székely Vágtán való sikeres regisztráció és állatorvosi vizsgálat után, a Székely Vágta és a Góbé futam versenyzői 300 lej értékű költségtérítésben részesülnek. A versenybíróság által kiadott eredménylista alapján a Székely Vágta I. kategóriájában első három helyen végzett település, valamint a szervező Sepsiszentgyörgy versenyzőként indulási jogot nyer a 2016-os budapesti Nemzeti Vágtán. A továbbjutott településekre a Nemzeti Vágta Szabályzata érvényes.

Az első három helyen végző lovasokat a következő díjak illetik meg mindkét kategória esetében:
első hely: 2500 lej
második hely: 2000 lej
harmadik hely: 1500 lej

Szeretettel várjuk!
Tisztelettel,
Demeter János
ügyvezető igazgató, Vadon Egyesület