300 kg zabot visz haza a győztes Borzontról

300 kg zabot visz haza a győztes Borzontról

Idén is megszervezik Borzonton a Szent István napi búcsú alkalmából életre hívott vágtát.

Az erdelyilovas.ro szerkesztősége tavaly vett  részt először az izgalmas és igazán autentikus hangulatú lovas eseményen, amelynek különlegessége, hogy két kategóriában indulnak a versenyzők: szőrén és nyeregben is vágtáznak majd.

Laczkó Ágoston, a borzonti vágta főszervezője elmondta: “Idén már harmadik alkalommal szervezzük meg a vágtát, és a tavalyi versenyhez hasonlóan, várjuk szeretettel a lovasok jelentkezését, egész Székelyföldről.”

Három évvel ezelőtt a  helyiek versenyeként indult az esemény, a tavalyi vágtára már Maros megyéből is érkeztek lovasok, akik a verseny után lóháton mentek haza. 9541396816_9f6f03a4e1_z

Az augusztus 16.-án sorra kerülő vágtára még mindig lehet jelentkezni, a nevezés díjmentes. Két kategóriában indulnak majd a lovasok: szőrén és nyeregben. Mindkét kategória egyformán lesz díjazva, a szervezők minden résztvevőt emléklappal illetve egy zsák zabbal tisztelnek meg. Ugyanakkor a kimerült lovasoknak a vágta után egy vacsora is jár.

A fődíj, mindkét kategóriában 300 kg zab, a második és harmadik helyezettnek 200 kg illetve 100 kg zab jár.

Jelentkezni, illetve bővebb információkat kérni Laczkó Ágostonnál, a 0741 037 339 telefonszámon lehet.

Szerző: Bartalis Melinda

Az erdelyilovas.ro fotográfusa és társszerkesztője. A lovak őszinte csodálója, a lovassportok rajongója, a fényképzés szerelmese, amatőr lovas. További írások...