21 lovas áll rajthoz a hétvégén

21 lovas áll rajthoz a hétvégén

268207_10200097157738293_844692069_nA június 29.-én, Szombaton sorra kerülő székelypálfalvi ügyességi versenyre már huszonegy lovas nevezett, de a szervezők még újabb lovasok nevezésére számítanak mivel a verseny előtt, a helyszínen is lehet majd regisztrálni.

A pálya teljes mértékben elkészült és várja a hétvégén lovon ügyeskedni vágyókat. A verseny melynek célja főként egy lovas közösség kialakítása, idén első alkalommal kerül megszervezésre, Kovács Nemes László és párja Pál Katona Gyöngyi erőfeszítéseinek erdményeként.

“Meg kell jegyeznem, hogy a rendezvény kapcsán senki ne gondoljon lótól és lovastól komoly erőfeszítést, hosszú felkészülést igénylő versenyre. Mifelénk még gyerekcipőben jár a dolog.

Nincsenek sem lovasíjász, sem hagyományőrző csapatok. A mi lovaink székely paraszt lovak. Dolgoznak, és néha, többnyire hétvégeken, lovagolunk rajtuk. Mint mondtam, kedvcsináló a „verseny”, amit inkább hasonlítanék a hucul-ösvényhez, mint a hagyományos lóversenyekhez.” – mesélte Kovács  Nemes László, az erdélyilovas.ro- nak, június 16.-án adott interjúban.

A kb 1.000 m pályán 14 akadályt helyeztek el, melynek a próbakörök mért átlag teljesítési ideje 5-6 perc. A pályán már voltak edzőkörök, a nevezett versenyzők jogában áll a gyakorlás.

A szervezők természetesen továbbra is várják a lovasok jelentkezését, de a nézőket is nagy szeretettel várják Szombaton, június 29.-én Székelypálfalvára az első Ügyességi lovas akadályversenyre a Szilas alatt.

“Amit energiában és anyagiakban lehetett mindent elkövettünk, hogy a nézők is kedvet kapjanak a lósporthoz.”

Remélhetőleg az idő is lóversenyre alkalmasra fordul, rossz idő esetén az esemény egy hetet tolódik.