2014. évi Kurultáj időpontja: augusztus 8-9-10.

2014. évi Kurultáj időpontja: augusztus 8-9-10.
A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2014-ben, augusztus 8. és 10. között rendezi meg a Kurultáj Magyar Törzsi Gyűlés ünnepét Bugacon, amely a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe, és egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója.

A Turán Szövetség hívására 120 csapat érkezik Bugacra, ahol képviseltetik magukat Erdély, Kárpátalja, a Felvidék és a Délvidék hagyományőrzői is. Az ünnepi rendezvény  fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Kurultáj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Az ünnep az sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén egy nagy törzsi gyűlés, a magyarokkal rokon keleti népek kulturális találkozója is. A három napos Kurultajon 26 rokon nemzet lesz jelen, és több mint 50 olyan program kerül megrendezésre, melyen a hun-türk tudatú népek képviselői kultúrájukból adnak ízelítőt.

Az ünnepségen hagyományőrző seregszemle, harci bemutatók, lovas versenyek és lovas vetélkedők, íjász programok, a magyar –hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei programok lesznek megtartva. Hatalmas jurtatábor épül, kézműves bemutatók, kézműves vásár, gyermek programok és tudományos ismeretterjesztő előadások fogják emelni az ünnepi hangulatot.

A Kurultaj Magyar Törzsi gyűlés ünnepének programjai ingyenesen látogathatóak. A szervezők szeretettel várják az ősi magyar,  és turáni rokonnépeink hagyományai és kultúrája iránt érdeklődő közönséget.

 

forrás: www.kurultaj.hu

Hozzászólások

hozzászólás

1 Comment to “2014. évi Kurultáj időpontja: augusztus 8-9-10.”

  1. Remek program. Már voltunk ott máskor is az unokámmal és a lányommal és férjével. Nagyon várjuk már augusztust!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Erdélyilovas.ro